İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Altbilgiye atla

Bakan Tekin, “Velilerin Okula Girmesini İstemiyoruz”

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilerin okulun içerisine girmesiyle ilgili farklı sorunlar yaşadıklarını belirtti. Tekin, sorunun çözümü için yeni bir proje geliştirdiklerini duyurdu.

Veliler e-okul Üzerinden Randevu Alıp Okula Gelecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır’da yaptığı temaslar sırasında ses getirecek bir açıklama yaptı ! Öğrenci velilerinin öğretmenle konuşmak veya çocuklarını karşılamak için okulun içerisine girdiğini anlatan Bakan Tekin, bunu doğru bulmadıklarını ifade etti. Velilerin okula girdikleri zaman farklı farklı sorunlarla karşılaştıklarını kaydeden Bakan Tekin, sorunun çözümü için e-randevu sistemi kurduklarını velilerin bu sistemden randevu aldıktan sonra okula girebileceklerini söyledi. Kamuoyunda Millî Eğitim Bakanlığıyla ilgili bazı konuların gündemde olduğunu anlatan Tekin, “Yaz aylarında iki genelgemiz vardı, okullarda velilerimiz sınıf koridorlarında, kapılarında beklesin istemiyoruz. Okulun içine girdikleri zaman farklı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. O yüzden velilerimizin öğretmenlerle görüşmek için ya da öğrencilerini karşılamak için okulun içine girmesini istemediğimizi belirtmiştik. Şimdi onun altyapısını da kurduk, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdik. O bu hafta gündemdeydi, tartışıldı ve konuşuldu.” diye konuştu.

Öğrenci Sayısı yüzde 25 Arttı

Bakan Tekin, Iğdır’daki temasları kapsamında Iğdır Kültür Merkezi’nde düzenlenen il eğitim yöneticileri toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Tekin, Türkiye’de eğitim öğretim alanında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Bakan Tekin, Bakanlık görevine başladığı tarihten itibaren sürekli sahada olduğunu söyledi. Iğdır’da 2002-2003 eğitim öğretim yılında öğrenci sayısının 42 bin 539 olduğunu ifade eden Tekin, şöyle konuştu: “Aradan geçen 22 yıl içinde öğrenci sayısı 11 bin civarında artmış, yani yaklaşık olarak yüzde 25 oranında arttı ve öğrenci sayısı yaklaşık 53 bin olmuş. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitim öğretim sürecinde yaptığımız atılımları görmek açısından söyleyeceğimiz rakamlar önemlidir. Öğrenci sayısı yüzde 25 artmışken, 2002 yılında 1408 öğretmenimiz varmış, şu anda 3 bin 782 öğretmenimiz var. Yani, öğrencimiz yüzde 25 artmışken öğretmenimiz iki daha fazla, üç kata yakın oranda artmış. Aynı şekilde 2002 yılında 182 okulumuz, şu anda 325. Eğitim öğretimin niteliğini tartışacaksak eğer öğretmen sayımız, derslik sayımız, öğretmen başına düşen öğretmen sayımız ve derslik başına düşen öğrenci sayımız çok önemli.” Tekin, il merkezi ve Aralık ilçesinde öğretmenevinin yatırım programına alındığını belirterek güzel sanatlar lisesi, Anadolu lisesi, meslek lisesi, ilkokul olmak üzere öğretmenevleriyle 6 projenin yatırım programında olduğunu dile getirdi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak

Yorum Yap