İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Altbilgiye atla

HEP-SEN 5 Defa Yeri Değiştirilen Hemşire İçin Mücadele Başlattı

HEP-SEN Konya’da çalıştığı görev yeri 5 defa değiştirilen hemşire hakkında hukuk mücadelesi başlattı. Hemşirenin çalıştığı görev yerlerinde sistemle ilgili haksızlıkları gündeme getirdiği için sürüldüğünü kaydeden HEP-SEN yetkilileri, “Türkiye’nin neresinde olursa sağlık personellerinin yaşadığı hukuksuzluklara karşı dik duruşumuzu sergileyeceğiz” dedi.

Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli iken rotasyon nedeniyle pandemide covitli hastalara baktığını anlatan hemşire, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na konuştu. “Pandemiden sonra Meram Hastanesine dönmemiz gerekirken Konya Şehir Hastanesinde çalışacağım söylendi. Şehir Hastanesinde Nöroloji servisinde göreve başladım. Burada yetki dışı işler yaptırılıyordu. Haksızlıklara göz yummadığım için kendi isteğimle aynı hastanedeki Yetişkin Acil Servisine geçtim. Burada görevli sorumlular ‘yetki dışı’ işler yaptıkları için yerlerine iki Acil Tıp Teknisyeni geldi. Ben de ATT arkadaşları sorumlu olarak kabul etmedim. Daha sonra Dahiliye Servisi’nde görevlendirdiler. Geriatri Servisinde (Dahiliye 2) çalışmaya başladım. Dahiliye Servisinde bir sorumlu hemşirenin yaptığı usulsüzlüklerini idareye bildirdim”

Yenidoğan Servisinde Görevli Doktorlar Gece ve İcap Nöbetlerine Gelmiyorlardı !

Dahiliye Servisinden Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi görevlendirildiğini anlatan hemişre, “Bu hastanede Yenidoğan Yoğun Bakım Servisinde görevlendirildim. Serviste görevli doktorlar hafta içi ve hafta sonu nöbetlerine gelmiyordu. Çünkü doktorun müdahale etmesi gereken durumlar oluyordu. Tutanak tutunca Kan Alma Birimine verdiler. Kan almada çalışırken üzerime geldiler. Deprem bölgesine ailemin yanına gitmiştim. 5 ŞUbatta Amcamın eşi vefat etti, yıllık izin alıp Kahramanmaraş’a gittim. 8 Mart Emirgazi Toplum Sağlığı Merkezine çıktı. Konya’dan direkt araç yok. Haftasonu araç dahi yok. Memur arkadaşlara rica edip yolculuk yapıyorum. Maaşım 26’sında yattı. 15’nde yatması gerekirken” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak

Yorum Yap