İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Altbilgiye atla

Bakan Koca’nın Açıklamasına Hemşireler Sert Tepki Gösteredi !

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın, anestezi, ATT ve paramediklere diğer sağlık alanlarında çalışabilmenin yolunu açacaklarını açıklaması hemşireleri ayağa kaldırdı. THD, sağlığın siyasete malzeme edildiğini savundu.

Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde “Pendik’te gündeme geldi, haberini verdik: Anestezi ve ameliyathane teknikerleri ile ATT, paramedik çalışanı arkadaşlarımızın diğer sağlık alanlarında da çalışabilmelerinin önünü açıyoruz. Konuyla ilgili kararın yakında Resmi Gazete’de yayımlanmasını bekliyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı. Türk Hemşireler Derneği (THD) Başkanı Azize Atlı Özbaş, Bakan Koca’nın açıklamasına sert tepki göstererek, “Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın Pendik’te yapmış olduğu açıklamayı hayretler içinde izledik. Bu ülkenin hemşireleri olarak bu ifadenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Biz bu filmi daha önce de seyrettik. Bu uygulamanın zamanlaması da amacın ne olduğunu ya da ne olmadığını açıkça ortaya koyuyor. Amacın toplum sağlığını geliştirmek, kaliteli sağlık hizmeti sunmak olmadığı oldukça aşikar” dedi. 

Sayın Bakan Fahrettin Koca, ATT ve paramediğin acil dışında çalışması ne demek ? 

THD Başkanı Atlı, sözlerini şöyle sürdürdü, “Makamında Sayın Koca’yı defalarca ziyaret ettik, Bakanlığı ve Meclisi adeta su yoluna çevirdik. Sağlık profesyonellerinin eğitimini almadıkları halde insanlara dokunmasının insanımıza, ülkemize verdiği zararı, mal olunan canların, yol açılan sakatlıkların telafisinin nasıl mümkün olmadığını anlatmaya çalıştık. Sağlık hizmetlerinin siyasete malzeme yapılamayacak doğasını anlatmak için her yolu denedik, her fırsatı kullandık. Ancak Sayın Bakanın açıklaması sağlığın siyasete malzeme edildiğini bir kez daha ortaya koydu” 

Sağlık Bakanlığı Bu Yanlıştan Dönmeli ! 

 Tüm sağlık çalışanlarına sesleniyor, halkımıza sesleniyoruz, var olma sebepleri sağlık çalışanları olan tüm sendikalarımıza sesleniyoruz, taş yerinde ağırdır. Herkesin her işi yaptığı, meslek kimliğinin kalmadığı bir sağlık sistemi önce halkı sonra da bizi öğütür. SAğlık teknikeri çalışma arkadaşlarımıza sesleniyoruz, ameliyathane teknikerinin ve anestezi teknikerinin ameliyathane dışında, ATT ve paramediğin acil dışında çalışması ne demek ? Almış olduğumuz eğitimin gereği olan işlerde çalışmak sizin hakkınız değil mi ? Bir başka mesleğin ikamesi olmak sizin mesleğinizin yok sayılması demek değil mi ? Meslek kimliğimizin yok sayılması tüm meslekleri, bu mesleklerin eğitiminde harcanan alın terini yok saymak değil mi ? Biz hemşireler bu hatadan bir an önce dönülmesi için bakanlığa çağrıda bulunuyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını ve toplumu, bizi birbirimize düşüren, iş barışını bozan bu uygulamanın henüz yasalaşmadan sonlandırılması için veya açık bir şekilde detayları konuşmak üzere hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak

Yorum Yap