İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Altbilgiye atla

Avrupa Fizik Olimpiyatı’ndan 5 Madalyayla Döndüler

7’ncisi düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatı’nda Türk öğrenciler 2 Altın, 2 Gümüş ve 1 Bronz madalya kazanarak gururlandırdılar.

TÜBİTAK BİDEB bünyesinde yürütülen Bilim Olimpiyatları kapsamında ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek üzere katıldıkları tüm yarışmalarda başarılarıyla bayrağımızı gururla dalgalandıran 5 Türk öğrencinin katıldığı Avrupa Fizik Olimpiyatı’nda milli takımımız 2 Altın, 2 Gümüş ve 1 Bronz madalya hak kazandı. Ülkemizi temsil eden öğrencilerden; Ahmet Bahadır Trabzon ile Emir Akdağ, altın madalya, Arda Ünver ve Kaan Dere gümüş madalya, Mehmet Anıl İşkesen de bronz madalya kazandı.

“Göğsümüzü Kabartan Bir Başarı”

Öğrencilerin elde ettikleri sonuç için “Göğsümüzü kabartan bir başarı” ifadesini kullanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bilim ve teknoloji üreten, geliştiren ve uluslararası arenada rekabet gücümüzü oluşturan bir Türkiye için gençlerimiz en önemli yol ve çalışma arkadaşlarımız. Başarılarıyla iftihar kaynağımız olan gençlerimiz ile bu gurur tablosunun oluşmasında katkıları büyük olan ailelerini ve hocalarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.” şeklinde öğrencileri kutladı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da “Cumhuriyetimizin 100., TÜBİTAK’ın 60. Yılını kutlarken, öğrencilerimizin uluslararası arenada elde ettikleri başarılar hepimizi gururlandırıyor. TÜBİTAK olarak insan kaynağına yaptığımız yatırımların, Türk gençlerinin olimpiyatlarda kazandığı başarılar ile taçlanmasını görmek mutluluk verici.” şeklinde dile getirdi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak

Yorum Yap