İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Altbilgiye atla

Verimlilik ve Teknoloji Fuarı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’da düzenlenen 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nı ziyaret etti.

Bakan Tekin, Türkiye Verimlilik Vakfı ve Ankara Bilim Üniversitesinin ev sahipliğinde ATO Congresium’da düzenlenen “Gelecek İçin Teknolojiler” temalı 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na katıldı. Bakan Tekin, ilk olarak Ankara Bilim Üniversitesinin standında incelemelerde bulundu. Teknolojik çalışmaları inceleyen Tekin, daha sonra fuar alanındaki diğer stantları gezdi. Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Tekin, fuarın genel olarak yaşanan çağın gerektirdiği biçimde kurgulandığını, fuara katılan çocuk ve gençlerin çalışmalara son derece ilgili olduğunu görünce çok mutlu olduğunu ifade etti.

“Önemli olan kaynakları efektif olarak kullanmak”

Zenginliklerin doğru ve verimli kullanılması noktasında atılacak her adımın değerli olduğuna vurgu yapan Tekin, “Verimlilik dediğimiz şey, elimizdeki imkanları maksimum fayda edeceğimiz, gelecek kuşakları minimum düzeyde olumsuz etkileyecek şekilde, gelecek kuşaklara miras bırakacağımız şekilde kaynakları efektif olarak kullanmaktır.” değerlendirmesini yaptı. Bakan Tekin, ziyareti esnasında Türkiye’nin en genç girişimcisi ile karşılaştığını da belirterek, “Daha 15 yaşında, ben de şahsen kendisine destek olmuştum. Onu gördüm, heyecanla projelerini anlatıyor. Bu işte Türkiye’nin insan kaynaklarını verimli kullanması dediğimiz şeydir. Bu fuar da buna vesile oluyor.” diye konuştu.

Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi (ETKİM) Tanıtıldı

Fuarda, Millî Eğitim Bakanlığı adına YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından açılan stantta, eğitim teknolojileri odaklı Ar-Ge merkezi olarak faaliyet gösteren Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi’nde (ETKİM) yürütülecek çalışmalar ile dijital eğitim ve inovasyon ekosistemi tanıtıldı. Stantta ayrıca öğrenci ve öğretmenlerin Bakanlığımızın teknoloji yatırımlarından en iyi şekilde istifade etmeleri için eğitimde dijitalleşme hamleleri ile kurulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformu da yer aldı. Bakan Yusuf Tekin, YEĞİTEK standını da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak

Yorum Yap