İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Altbilgiye atla

Türkiye Cinsiyet Değişikliği Ameliyatlarında Merkez Olma Yolunda

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, Türkiye’nin sağlık turizminde bir üst lige çıkarken cinsiyet değişikliği operasyonlarında da dünyada merkez olma yolunda hızla ilerlediğini açıkladı.

Dünyada bu operasyonlarda Tayland’ın en çok tercih edilen ülke olduğunu belirten Dr. Melikoğlu, Türk doktorlarının deneyimi ve hastane altyapısı sayesinde özellikle Avrupa hastalarının son aylarda Türkiye’yi daha fazla tercih etmeye başladığını söyledi. Amerika’da cinsiyet değişikliği operasyonları üzerine çalışmalarda bulunduğunu ve Türkiye’nin bu alanda dünyaca ünlü bir marka haline gelebileceğinin altını çizen Dr. Melikoğlu, uzun süredir cinsiyet değişikliği ameliyatları yaptığını ve Avrupa ve Amerika’da cinsiyet değiştirmek isteyen hastaların Türkiye’ye gelmesi için tanıtım ve pazarlama çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Op.Dr. Cenk Melikoğlu, cinsiyet değişikliği ameliyatları hakkında bilgi verdi.

Türk Hekimleri Tüm Dünyada ‘Güvenilir’ Kabul Ediliyor

Dr. Melikoğlu, özellikle Norveç, Almanya, Danimarka, Hollanda ve Belçika’dan çok sayıda başvuru olduğunu belirterek: “Tayland’da cinsiyet değişikliği ameliyatlarının daha ucuz. Ancak Türkiye’nin Avrupa’ya yakınlığı, sağlık turizmindeki deneyimi ve tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkıyor. Türk hekimlerinin tüm dünyada güvenilir olarak kabul ediliyor. Amacımız Tayland’a cinsiyet değişikliği için giden hastaları Türkiye’ye çevirmek” diye konuştu.

Operasyon Sonrası Cinsiyeti Anlamak Çok Zor

Dr. Melikoğlu, Türk plastik cerrahisinin tüm Avrupa’da bilindiğini ve meme, burun, karın germe, penis büyütme gibi estetik işlemler için Avrupa’dan çok sayıda hasta geldiğini de sözlerine ekledi.
Cinsiyet değişikliğine dair operasyonlar yapıldıktan sonra ameliyat öncesi cinsiyetin tespit edilmesinin zorluğuna da dikkat çeken Dr. Melikoğlu, cinsiyet değişiminde cinsel organ rekonstrükte edilip yeni bir vajina yapıldığını, meme protezi ile meme büyütme, brezilya poposu, yüz feminizasyon cerrahisi gibi işlemler yapıldığını söyledi. Dr. Melikoğlu, estetik yapıldıktan sonra cinsiyeti anlamanın çok zor olduğunu ifade etti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak

Yorum Yap