İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Altbilgiye atla

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde Güvenlik Zaafiyeti

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinde borunlar bitmiyor. Bu kezde Bayraklı Şehir Hastanesi Acil Servisinde güvenlik sorunu patlak verdi.

Konu hakkında Birlik Sağlık Sen Sendikasında bir basın açıklaması düzenlendi. Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran, tarafından yapılan açıklamada, “İzmir Bayraklıda açılan şehir hastanesinin en büyük sorunu personel eksikliği olmasına rağmen, Yap-Kirala-İşlet-devret sistemiyle yani Kamu- Özel İşbirliği (KÖİ) modeli ile yapılan şehir hastanesinin yüklenici firması Güvenlik, Temizlik, Taşıma, Yemek, Sterilizasyon vb. pek çok hizmetin sunucusu olup, yeterli personel çalıştırılmadığı için hizmet aksamalarına sebep olmaktadır.
Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından İzmir Şehir Hastanesine atanması beklenen 1040 civarında hemşire ve 80 civarında atanacak ebeyle birlikte 1500 sayısına ulaşılmaya çalışılan İzmir Bayraklı Şehir hastanesinde, Hastanenin özellikle acil bölümünde yeterli güvenlik görevlisinin olmaması, güvenlik konusunda büyük zafiyetler getirmektedir. Önümüzdeki süreçte hepimizi üzecek sağlıkta şiddet olaylarının olması olasılığı öncelikle hastanede görev yapan sağlık çalışanlarımızı ve bizleri endişelendirmektedir.
Yeterli sayıda yemekhanenin ve yeterli sayıda yemekhane personelinin olmaması da, yemek hizmetleri konusunda da pek çok sıkıntıyı beraberinde getirmektedir. Personelin yemek sırasında uzun süre beklemesi zaman kaybına sebep olmakta, bazen de görevine dönmek zorunda kalan personelin yemek yemeden görev yerine dönmesiyle aç kalmasını da beraberinde getirmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bayraklı Şehir Hastanesindeki Şirkete Hesap Soramayacağız !

Sterilizasyon hizmetlerini de veren yüklenici firma, yeterli sayıda tıbbi malzemenin olmamasından ve sterilizasyona gönderilen malzemenin 12 saat gibi uzun sürede steril edilmesi ameliyatların aksamasına ve hastaların mağdur olmasına sebep olduğunu anlatan Boran, “Hasta taşıma personellerinin eksik olmasıyla da, hastaların 3-4 saat gibi sürelerde taşıma personeli beklemesi ne insani, nede vicdanidir. Yüklenici firmanın sorumluluklarını yerine getirmemesinin faturasını Doktorundan hemşiresine, teknisyeninden memuruna tüm çalışanlarımız ödemektedir. Hemşire hasta taşıyor, teknisyen malzeme taşıyor, doktor ameliyathane temizliği yapıyor. Personel eksikliğinde yaşanan sıkıntının temelinde de maalesef sözleşme gereği hastanenin açılışından itibaren 6 aylık sürede ilgili şirketin bir sorumluluğunun olmamasından kaynaklanmaktadır. İlk 6 ayda yeteri kadar personel bulundurması yönünde ki sözleşme, il sağlık müdürlüğü yetkililerimizin de elini kolunu bağlamaktadır. Bu demektir ki 17 ekim 2023 – 17 nisan 2024 arası ilgili şirkete bu konularda hesap soramayacağız. İlgili firma bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeli. Çalışanlarımızın da, vatandaşlarımızın da mağduriyetlerinin önüne geçilmelidir” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak

Yorum Yap