Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huzurevinde Yaşlılara Dayak İddiası ! 

Torbalı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan bir huzurevi sakinin kızı, ‘Huzurevinde yaşlılara dayak atılıyor’ şikayeti üzerine inceleme başlatıldı. 

Son Mühür’e konuşan Huzurevi yetkilileri, “CİMER’den ulaşan şikayet üzerine tüm yaşlılarımıza vücut kontrolü yaptık” dedi.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’ne bağlı Torbalı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşlılara hasta bakıcılar tarafından dayak atıldığı iddia edildi. Babası huzurevinde yaşayan bir kişi Son Mühür’e ulaşarak bu iddiayı gündeme getirdi. Babasına temiz kıyafetler götürdüğünü ama her seferinde üzerinde kirli kıyafetler olduğunu anlatan ismini açıklamak istemeyen kişi, “Hasta bakıcılar benim verdiğim temiz kıyafetleri giyiyor. Ayrıca huzurevinde kalan yaşlılar hasta bakıcılar tarafından dövüldüğünü söyledi. Bu konuda gerek CİMER’e gerekse huzurevinin bağlı olduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’ne gerekli şikayetlerimi yaptım” dedi. 

Huzurevinde Kalan Yaşlılara Vücut Kontrolü Yapıldı ! 

Torbalı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri, şikayet üzerine inceleme başlatıldığını belirterek, “Huzurevimizde 97 yaşlı yaşıyor. Yapılan inceleme kapsamında tüm yaşlılarımızın vücut kontrollerini yaptık. Herhangi bir dayak veya  darp var mı diye. Ama böyle bir olayı gerçekleşeceğine ihtimal vermiyoruz” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak

Yorum Yap