Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesinde Düzenlenen Programla Anıldı

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesinde Düzenlenen Programla Anıldı.

Ege Üniversitesinde (EÜ) 2015 yılında gerçekleştirilen menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümünün yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Programa, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ayönü, Fırat Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem, babası Fuat Mahir Çakıroğlu’nun yanı sıra üniversite personeli, öğrenciler ve Çakıroğlu’nun sevenleri katıldı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesinde Düzenlenen Programla Anıldı
Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesinde Düzenlenen Programla Anıldı

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla Çakıroğlu’nu andı. Prof. Dr. Budak mesajında; “Genç yaşta teröre kurban verdiğimiz öğrencimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu vefatının yıl dönümünde rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Ege Üniversitesi ve EÜ Öğrenci Konseyi tarafından hazırlanan program, “Atatürk ve Bayrak İçin Ege’de Birlik Var” yürüyüşü ile başladı. Korteje katılanlar, Çakıroğlu’nun hayatını kaybettiği alana giderek dualar okudular. Atatürk ve Bayrak yürüyüşünün ardından Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda anma etkinliği düzenlendi. Burada bir konuşma gerçekleştiren anne Özlem Erdem, “Gençlere tavsiyem Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu okusunlar, araştırsınlar, öğrensinler ve örnek alsınlar” dedi. Baba Fuat Mahir Çakıroğlu ise oğlunun her sabah aklına geldiğini söyleyerek, oğluyla yaşadığı anılarını katılımcılara aktardı. Katılımcılar Çakıroğlu’nun anne ve babasına merak ettikleri soruları sordular.

Konferansın ardından Edebiyat Fakültesinin önünde Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına lokma hayrı yapıldı. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak

Yorum Yap